top of page

Kirjat

Anchor 1
Atlantiksen perilliset

Helsingin kaupungin työmiehet löytävät Olympiastadionin parkkipaikan alta omituisen, bunkkerimaisen eteisaulan. Yksi työmiehistä, rakennusinsinööri Vainio, keksii pyytää apua Turun yliopiston historianlaitoksella työskentelevältä Taisto Rautaselta. Taisto kiinnostuu löydöstä. Oivallisen päättelykykynsä ja laajan historian tuntemuksen ansiosta miehet onnistuvat pääsemään salaiselle, kätketylle reitille. Reitin vaiheet on kätketty tunnettuihin patsaisiin, rakennelmiin, taidemaalauksiin ja jopa Suomen kuninkaan kruunuun. Matkan varrella selviää, että reitin on rakentanut ja suunnitellut salajärjestö nimeltään Atlantikseen perilliset. Rautasen ja kumppanien seikkailu tarjoaa lukijalle romantiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Minne salakoodein kätketty reitti johtaa? Onko kaiken takana Vapaamuurarit? Miksi poliisin hämäräperäinen erikoisyksikkö Valpo puuttuu peliin?

Anchor 2
Punaisen lohikäärmeen silmä

Hämäräperäinen kulttijärjestö Dragon Rogue on tutkinut vanhoja skandinaavisia kirjoituksia. Tutkimuksissaan he ovat löytänyt varman oloisen vihjeen Visbyn kaupunkiin kätketystä viestistä. Viestin kerrotaan olevan vanhalta tietäjältä, iänikuiselta. Kaupungin alta löytyykin mittava maanalainen tunneliverkosto. Useiden kuukausien etsinnän tuloksena järjestön jäsenet löytävät vanhan, riimukielisen kivitaulun. Tapaukseen tuntuu liittyvän jotenkin Temppeliritarit ja kaiken huipuksi teksti paljastuu olevan suomen kieltä. Åbo Akademin tutkija Matias Grönlund joutuu tahtomattaan, selvittämään kivitaulun tekstiä ja katoaa hämäräperäisesti.

 

Historioitsija Taisto Rautanen on kadonneen tutkijan ystävä. Kuultuaan tapahtumista hän päättää lähteä etsimään miestä Ruotsista. Tästä alkaa seikkailu, jollaista pohjoismaissa ei ole ennen koettu.

 

Olkiluodon ydinvoimalaitosalueen lähistölle on kaivettu jätteiden loppusijoituspaikaksi luolasto, joka on nimetty Onkaloksi. Luolastoon ei ole asiaa ulkopuolisilla. Muutamille uteliaimmille on herännyt epäilyksiä, että luolasto on kaivettu kenties jotain muutakin tarkoitusta kuin ydinjätteiden säilytystä varten.

 

Vauhtia, vaarallisia tilanteita, takaa-ajoa ja pulmien ratkaisua tarjoava tarina kuljettaa lukijansa Ruotsin kautta Suomen länsirannikon maisemiin. Erityisesti Turkuun tuntuu olevan kätketty hämmentävä määrä tarinaan liittyviä vihjeitä. Atlantiksen perilliset -kirjasta tutut Taisto ja Anna ovat palanneet. Uudet mysteerit ja salaisuudet aukeavat kilpajuoksussa, jonka päässä häämöttää tarunhohtoinen rubiini, punaisen lohikäärmeen silmä.

punaisen_lohikäärmeen_silmä_etukansi.jpg
Anchor 3
Pseudologia fantastica

juontuu kreikkalaisista sanoista:

preudo= väärä,

logos = puhua,

fantasia = mielikuvitus.

Mitä muuta kätkeytyy näiden kansien sisään? 

Kannet aukeavat pian!

Tulossa...
psudis.png
Tulossa...
Pseudologia fantastica

Timo ja Tiina tuikitavallinen turkulainen aviopari Runosmäestä. Tarinan lähtökuopat on kaivettu lama-ajan alkuun ja sen vaikutuksiin tämän pariskunnan näkökulmasta. Ensilohtuna laman runtelemille vuokrakaksion asukkaille tuo Tiinan uusi työpaikka Mega-marketin kassalla. Tämä yksi kaupungin suurimmista elintarvike- ja vähittäistavarakaupoista kätkee sisäänsä mielenkiintoisia hahmoja, jotka heräävät eloon kirjan lehdillä. 

Hetkeä myöhemmin myös Timo löytää kutsumuksensa verkostomarkkinointiyrityksestä nimeltään Everest. Everestin tuotevalkoimasta löytyy niin muovikippoja, pesuaineita, ternimaitoa, kuin pikakahviakin. Timon edetessä rakettimaisesti myyntitilastoissa ylöspäin hänelle paljastuu yrityksen olevan myös ihan jotain muuta. Kulissiyritystä johtavat keltaisenlehdistön sivuilta tuttu monialayrittäjä Jeppe Kolhonen ja Lahnajärven entinen vesiliukumäkimoguli Keijo Kettunen. Lisäksi kahvihuoneessa kuullun huhun perusteella myös eräs julkisuudesta tuttu poliisi on osakkaana yrityksessä. 

Tätä soppaa hämmennellään läpi ysärihömpötysten. Lisäksi tarinamme päähenkilöiden tuntuu olevan kerta toisensa jälkeen yhä mahdottomampaa pysyä totuudessa. Mitä vanhan kansan sanonnat kertoivatkaan valheesta ja valehtelijoista.

Tulossa...
Sudenkorento

Altti Vasara on nelikymppinen lukkoseppä. Työpäivät kuluvat hitaasti työhönsä hieman kyllästyneen duunarin samalla pohtiessaan, mitä järkeä tässä oravanpyörässä oikein on. Työpäivän jälkeen Altti lämmittelee itselleen mikrossa valmiin einesaterian ja uppoutuu mielipuuhaansa. Tämä puuha on salaperäisen koodiarvoituksen Dragonfly 4190 selvittäminen. Tiettävästi kukaan ei ole ratkaissut tätä koodiarvoitusta eikä kukaan tiedä, mikä sen varsinainen tarkoitus edes on. Pieni internetin välityksellä yhteyttä pitävä ryhmä on selvittänyt arvoitusta todella pitkälle. Altti onnistuu pääsemään mukaan tähän ryhmään. Eikä hänellä oikeastaan sen jälkeen enää mihinkään muuhun aikaa työnsä ohella jääkkään. Vähitellen Altin yöunet jäävät yhä lyhemmiksi ja lyhyemmiksi. Hän ei oikein enää tiedä, milloin hän on hereillä ja milloin unessa. Eräänä päivänä lukkojen uudelleen sarjoitustehtävässä Altti huomaa omaavansa yliluonnollisen oloisia kykyjä. Onko hän oppinut avaamaan lukot ajatuksen voimalla? Mitä tämä tarkoittaa? Onko tämä totta vai näkeekö mies vain unta? Mitä kätkeytyy arvoitusten vyyhtiin? Vai onko koko juttu pelkkää nörttien pilaa toisilleen? Miten Altin lyhyiden yöunien aikana näkemät todentuntuiset painajaisunet sairaalan kaltaisesta ympäristöstä liittyvät kaikkeen?

Anchor 4
Tulossa...
Nollaveriteoria

Kaikenlaisia luokitteluja ihmisten kesken on tehty koko kirjoitetun historian ajan ja erilaisilla perusteilla. On luokittelua ulkoisten piirteiden, ihonvärin, uskonnon tai sosiaalisten luokkien mukaan jaotteltuina. Ikuisuuskysymyksiä lienevät myös: mistä tulemme ja onko Jumalaa olemassa. Jos Jumala on olemassa niin kenen Jumala on se oikea? Mistä kiistoissa uskontojen välillä on oikeasti kysymys?

Nollaveriteoria käsittelee näitä kaikkia aiheita, selvittää miten niin sanotut valtauskonnot ovat muodostuneet ja mikä on niiden historiallinen tausta. Kirjassa paljastuu myös, mikä on se todellinen tekijä, joka erottaa ihmiset erilaisiksi.

Tarinassa esitetyt tiedot eivät ole mitään uutta innovaatioita tai viimeisimpiä tutkimustuloksia, mutta kautta kirjoitetun historian joku ryhmittymä on pyrkinyt tietoja pimittämään, salaamaan ja hävittämään. Ikään kuin joku tietäisi jotain, mitä ei saisi kaikille paljastaa. Taisto Rautanen palaa näyttämölle kiehtovimmassa ja hämmästyttäviä paljastuksia pursuvassa seikkailussaan. Perinteiset salaliittoteoriat ovat pikkulasten puuhastelua nollaveriteoriaan verrattuna. Saako Taisto paljastettua tämän kaiken?

Anchor 5
Anchor 6
Melioristi_pelkkäetukansi.jpg
Melioristi

Melioristi on optimistin ja pessimistin väliin sijoittuva edistykseen ja parempaan huomiseen pyrkivä ihminen. Elämme maailmassa, jossa tiedostusvälineet tuuttaavat ymmärrystä riittäämättömällä tahdilla tietoja katastrofeista, ylikansoittumisesta, sodista, ilmastonmuutoksesta, saatumisesta ja virusten leviämisestä. Kaikkeen siihen negatiiviseen pahaan tuntuu turtuvan. Myöskään suomalainen kansallinen identiteetti ei anna myöden ajatusta, että kaikki olisi yli-ihanaa ja täydellistä. Kultainen keskitie ja realismi jäävät nekin termeinä vaakakupissa ikävän harmaiksi ja valjuiksi. Tästä syystä melioristeja toivoisi tapaavan enemmänkin kuin tämän tarinan Tiinan. 

Tiina Korhonen on tuttu Pseudologia fantastican sivuilta. On kulunut liki kymmenen vuotta edellisistä tapahtumista ja Tiina on muuttanut Olkiluodon ydinvoimalasta eläkkeellä olevan Vaarinsa Turkan luo Luvialle. Vaarin rajanaapurina asustelee keksijä-insinööri Artturi Lehtovaara, joka on palkannut Tiinan konttoritöihin tuulivoimaa kehittelevään yritykseensä. Tämä palkkaus ei varsinaisesti paranna naapureiden entisestään tulehtuneita välejä. Lisäharminsa Artturin arkeen tuovat TVO:n junailemat jatkuvat valitukset Reposaaren tuulipuistohanketta vastaan. 

Anchor 7
Hyhmä ja Huurre kansi.jpg
Tulossa...
Salapoliisikoirat Hyhmä ja Huurre

Varjovirranmaa on vähän niin kuin ihmisten maailma, mutta paljon hienovaraisempi. Siellä asuvat valkeat sudet ja maata vartioivat itseään viisaana pitävät soturikanat. Varjovirranmaahan pääsee pienistä salakäytävistä, joita löytyy ympäri Santasten perheen taloa ja pihamaata, kertoo pieni koiranpentu nimeltään Hyhmä. Hyhmä ei ole vielä kauaa asunut talossa, mutta hänen koiraveljensä Huurre on. Huurre on kuulemma ollut aikanaan salapoliisikoira ja nykyään ansaitusti jo eläkkeellä. Hyhmä on kuullut paljon mielenkiintoisia tarinoita salapoliisikoiran tehtävistä, joita Huurre tarinoi. Hyhmä haluaisi tulla isona myös salapoliisikoiraksi.

Sattumat ja tarkoituksella tehdyt valinnat johtavat koirat ja heidän ystävänsä seikkailuun halki Varjovirranmaan. Varjovirranmaassa valtaa symboloivat kolme avainta yläkerran avain, alakerran avain ja sataman portin avain ovat kadonneet. Useat johtolangat viittaavat siihen, että kettu Ketale, vääryystieteen maisteri on kaiken takana.

Seikkailua, huumoria ja tunteidenkäsittelyä pursuava tarina on suunnattu 5-99-vuotiaille, mutta toki sitä vanhemmatkin saavat tarinan lukea.

bottom of page