Kirjat

 
Atlantiksen perilliset

Helsingin kaupungin työmiehet löytävät Olympiastadionin parkkipaikan alta omituisen, bunkkerimaisen eteisaulan. Yksi työmiehistä, rakennusinsinööri Vainio, keksii pyytää apua Turun yliopiston historianlaitoksella työskentelevältä Taisto Rautaselta. Taisto kiinnostuu löydöstä. Oivallisen päättelykykynsä ja laajan historian tuntemuksen ansiosta miehet onnistuvat pääsemään salaiselle, kätketylle reitille. Reitin vaiheet on kätketty tunnettuihin patsaisiin, rakennelmiin, taidemaalauksiin ja jopa Suomen kuninkaan kruunuun. Matkan varrella selviää, että reitin on rakentanut ja suunnitellut salajärjestö nimeltään Atlantikseen perilliset. Rautasen ja kumppanien seikkailu tarjoaa lukijalle romantiikkaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Minne salakoodein kätketty reitti johtaa? Onko kaiken takana Vapaamuurarit? Miksi poliisin hämäräperäinen erikoisyksikkö Valpo puuttuu peliin?

 
Punaisen lohikäärmeen silmä

Hämäräperäinen kulttijärjestö Dragon Rogue on vanhoja skandinaavisia kirjoituksia tutkiessaan löytänyt varman oloisen viitteen Visbyn kaupunkiin kätketystä viestistä vanhalta tietäjältä, iänikuiselta. Kaupungin alta löytyykin mittava maanalainen tunneliverkosto ja useiden kuukausien etsinnän tuloksena järjestön jäsenet löytävät vanhan, riimukielisen kivitaulun. Åbo Akademin tutkija joutuu tahtomattaan, kivitaulun tulkitsijan tehtäviin ja katoaa hämäräperäisesti.

Historioitsija Taisto Rautanen on kadonneen tutkijan ystävä ja kuultuaan tapauksesta päättää lähteä etsimään miestä Ruotsista. Tästä alkaa seikkailu jollaista pohjoismaissa ei ole ennen koettu.

Vauhtia, vaarallisia tilanteita, takaa-ajoa ja pulmien ratkaisua vaativa tarina kuljettaa lukijansa Ruotsin kautta Suomen länsirannikon maisemiin. Atlantiksen perilliset –kirjasta tutut Taisto ja Anna ovat palanneet, uudet mysteerit ja salaisuudet aukeavat kilpajuoksussa, jonka päässä häämöttää tarunhohtoinen rubiini, punaisen lohikäärmeen silmä.

 
Pseudologia fantastica

juontuu kreikkalaisista sanoista:

preudo= väärä,

logos = puhua,

fantasia = mielikuvitus.

Mitä muuta kätkeytyy näiden kansien sisään? 

Kannet aukeavat pian!

Tulossa...
Tulossa...
Pseudologia fantastica

Timo ja Tiina tuikitavallinen turkulainen aviopari Runosmäestä. Tarinan lähtökuopat on kaivettu lama-ajan alkuun ja sen vaikutuksiin tämän pariskunnan näkökulmasta. Ensilohtuna laman runtelemille vuokrakaksion asukkaille tuo Tiinan uusi työpaikka Mega-marketin kassalla. Tämä yksi kaupungin suurimmista elintarvike- ja vähittäistavarakaupoista kätkee sisäänsä mielenkiintoisia hahmoja, jotka heräävät eloon kirjan lehdillä. 

Hetkeä myöhemmin myös Timo löytää kutsumuksensa verkostomarkkinointiyrityksestä nimeltään Everest. Everestin tuotevalkoimasta löytyy niin muovikippoja, pesuaineita, ternimaitoa, kuin pikakahviakin. Timon edetessä rakettimaisesti myyntitilastoissa ylöspäin hänelle paljastuu yrityksen olevan ihan jotain muuta. Kulissiyritystä johtavat keltaisenlehdistön sivuilta tuttu monialayrittäjä Jeppe Kolhonen ja Lahnajärven entinen vesiliukumäkimoguli Keijo Kettunen. Lisäksi kahvihuoneessa kuullun huhun perusteella myös eräs julkisuudesta tuttu poliisi on osakkaana yrityksessä. 

Tätä soppaa hämmennellään läpi ysärihömpötysten ja tarinamme päähenkilöiden silkan totuudessa pysymättömän mahdottomuuden. Mutta mitä vanhat sanonnat kertovatkaan valheesta ja valehtelijoista.

Tulossa...
Sudenkorento

Altti Vasara on nelikymppinen lukkoseppä. Työpäivät kuluvat hitaasti työhönsä hieman kyllästyneen duunarin samalla pohtiessaan mitä järkeä tässä oravanpyörässä on. Työpäivän jälkeen Altti lämmittelee itselleen mikrossa einesaterian ja uppoutuu mielipuuhaansa selvittämään salaperäistä koodiarvoitusta Dragonfly 4190. Tiettävästi kukaan ei ole ratkaissut tätä koodiarvoitusta, eikä kukaan edes tiedä mikä sen varsinainen tarkoitus on. Pieni, internetin välityksellä yhteyttä pitävä ryhmä on selvittänyt arvoitusta todella pitkälle. Altti pääsee mukaan tähän ryhmään, eikä oikeastaan mihinkään muuhun aikaa hänellä työn ohella jääkkään. Vähitellen Altin yöunet jäävät yhä lyhemmiksi, eikä mies oikein tiedä milloin hän on hereillä ja milloin unessa. Eräänä päivänä lukkojen uudelleen sarjoitustehtävässä Altti huomaa omaavansa yliluonnollisen oloisia kykyjä. Hän osaa avata lukkoja ajatuksen voimalla. Mitä tämä tarkoittaa? Onko tämä totta vai näkeekö mies vain unta? Mitä kätkeytyy arvoitusten vyyhtiin? Vai onko koko juttu nörttien pilaa toisilleen? Miten Altin lyhyiden yöunien aikana näkemät todentuntuiset painajaisunet sairaalaosastosta liittyvät kaikkeen?

 
Tulossa...
Nollaveriteoria

Luokittelua ihmisten kesken on tehty koko historian ajan erilaisilla perusteilla. On ulkoisten piirteiden, ihonvärin, uskonnon tai sosiaalisten luokkien mukaan, tyypiteltyä jaottelua. Ikuisuuskysymys lienee myös se mistä tulemme ja onko Jumalaa olemassa.

 

Nollaveriteoria käsittelee näitä kaikkia aiheita, selvittää miten uskonnot ovat muodostuneet ja mikä on niiden historiallinen tausta. Kirjassa paljastuu myös mikä on se todellinen tekijä joka erottaa ihmiset erilaisiksi.

Tarinan tiedot eivät ole mitään uutta innovaatioita tai viimeisimpiä tutkimustuloksia, mutta kautta kirjoitetun historian joku ryhmittymä on pyrkinyt tietoja pimittämään, salaamaan ja hävittämään. Ikään kuin joku tietäisi jotain mitä ei saa paljastaa. Taisto Rautanen palaa näyttämölle kiehtovimmassa ja paljastuksia pursuvassa seikkailussaan. Perinteiset salaliittoteoriat ovat pikkulasten puuhastelua nollaveriteoriaan verrattuna. Saako Taisto paljastettua tämän kaiken?

 
Tulossa...
Melioristi

Melioristi on optimistin ja pessimistin väliin sijoittuva edistykseen ja parempaan huomiseen pyrkivä ihminen. Elämme maailmassa jossa tiedostusvälineet tuuttaavat ymmärrystä riittäämättömällä tahdilla tietoja katastrofeista, ylikansoittumisesta, sodista, ilmastonmuutoksesta, saatumisesta ja virusten leviämisestä. Kaikkeen siihen negatiiviseen pahaan tuntuu turtuvan. Myöskään kansallinen identiteetti ei anna myöden ajatusta että kaikki olisi yli-ihanaa ja täydellistä. Kultainen keskitie ja realismi jäävät nekin termeinä vaakakupissa ikävän harmaiksi ja negatiivisiksi. Tästä syystä melioristeja toivoisi tapaavan enemmänkin kuin tämänkertaisen tarinamme Tiinan. 

Tiina Korhonen on tuttu Pseudologia fantastican sivuilta. On kulunut liki kymmenen vuotta edellisistä tapahtumista ja Tiina on muuttanut Olkiluodon ydinvoimalasta eläkkeellä olevan Vaarinsa Turkan luo Luvialle. Vaarin rajanaapurina asustelee keksijä-insinööri Artturi Lehtovaara, joka on palkannut Tiinan konttoritöihin tuulivoimaa tuottavaan yritykseensä. Tämä palkkaus ei varsinaisesti paranna naapureiden entisestään tulehtuneita välejä. Lisäharminsa Artturin arkeen tuo TVO:n junailemat jatkuvat valitukset Reposaaren tuulipuistohanketta vastaan. 

lisätietoja alla olevista linkeistä

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 by S-Graphics       www.s-graphics.fi

  • Instagram
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now