December 7, 2018

October 27, 2017

July 21, 2017

July 17, 2017

Please reload

Recent Posts

Liitonarkki

July 21, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Talvi on täällä!

July 17, 2017

Eräs suosikkini TV / nettisarjoista Game of Thrones jatkui kauden 7 ensimmäisellä jaksolla viime yönä. Piti oikein herätä ajoissa aamulla katsomaan. Eikä turhaan. Ensimmäinen jakso oli toki sisällöllisesti vastaava kuin edellistenkin kausien avausjaksot, eli enimmäkseen esittelyä ja hahmojen sekä tapahtumien mieleen palauttamista. En lähde nyt spoilaamaan juonta, jotta kaikki voivat nauttia omaa tahtiaan tarinasta, mutta se on pakko kommentoida, että Mahtavaa on!

 

Sarjaahan odoteltiin jo keväällä, kuten tapana on ollut, mutta nyt tuotanto ilmoitti että sääolosuhteista johtuen kuvausaikataulut venyivät ja julkaisu tapahtui vasta näin heinäkuun lopulla. Toisena poikkeuksena edellisiin kausiin on vain (todellakin VAIN) 7 jaksoa, kun kaikissa edellisissä on ollut sen 10 jaksoa. Toki Westerosin seitsemän kuningaskunnan herruudesta juonitteluun hurahtaneen mielestä 10 jaksoakin on liian vähän. 

 

Viikko jälleen odottelua seuraavaan jaksoon. Se tuntuu onneksi lyhyeltä ajalta verrattuna siihen, että edellisen tuotantokauden viimeinen jakso esitettiin yli vuosi sitten. Pientä lievitystä odottajan tuskaan toi alkuvuodesta Yle TV2 esittämällä 6 tuotantokauden. Tulihan sekin katsottua suomeksi tekstitettynä ja käännösnimiä naurahdellessa. Ei tekstityksissä mitään vikaa ole, päinvastoin, mutta jotenkin kökköä henkilöhahmojen nimien ja paikkojen käännökset ovat aina. Jon Snow on Jon Nietos, Winterfell on Talvivaara tai Hand of the King on kuninkaan koura. Näitä mutustellessa alkaa väkisinkin hymyilyttämään, ihan hyvällä. Vastaavan reaktion lukijalle / katsojalle aikoinaan aiheutti Harry Potter -käännökset.

 

Winter is here!

-M-

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

lisätietoja alla olevista linkeistä

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 by S-Graphics       www.s-graphics.fi