December 7, 2018

October 27, 2017

July 21, 2017

July 17, 2017

Please reload

Recent Posts

Liitonarkki

July 21, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Tuomiokirkon mysteeri

October 27, 2017

 

Kerrotaanpa tähän väliin mielestäni yksi mehukkaimpia salaliittoteorioita tai vaiettuja totuuksia, joita 100-vuotisen maamme pääkaupunki kätkee. Tähän aihepiiriin tai aatteen edustajien kätkemiin viesteihin perehdyttiin laajasti kirjassani Atlantiksen perilliset (2012), mutta varsinaisesti tätä tarinaa kirjassa ei kerrottu. Kerrotaanpa se nyt.

 

 

 

 

Astellessaan Helsingin Tuomiokirkon pääovesta ei juurikaan kiinnitä huomiota millainen reliefi on kaiverrettu sen yläpuolelle.

Tässä sen nyt kuitenkin on.

All seeing eye - kaiken näkevä silmä.

Tunnetuin sijainti kyseisen symbolin

 

osalta lienee yhden dollarin setelissä, josta salaliittoteoreetikot ovat kertoneet yhtä kauan kuin seteli on ollut käytössä. Tästä kotoisammasta silmästä ei juurikaan ole puhuttu tai kirjoitettu. Miksi näin?

 

Keskitytään nyt tähän Tuomiokirkon mysteeriin. Tarinan alkuun täytyy hieman avata rakennuksen historiallista taustaa. Venäjän keisari Nikolai lainasi rakentamiseen tarvittavat rahat ja saksalainen arkkitehtikaksikko Engel - Lohrmann suunnittelivat sekä valvoivat tarkasti toteutusta. Näihin kolmeen mieheen liittyy vahvasti yksi yhteinen tekijä, vapaamuurarius. Historian kirjat toki kertovat, että keisari Aleksanteri I kielsi vapaamuurariuden Venäjällä ja loogisesti pääteltynä hänen lapsettomana nimeämänsä seuraaja Nikolai olisi ollut entistä enemmän moista aatetta vastaan. Näinhän se olikin ja juuri siitä syystä Engel ja Lohrmann halusivat lisätä kaikkiin rakennelmiinsa muurarisymboliikkaa, kuten fennomaaniset Walter Runeberg ja kumppanit. Koko Senaatintorin alue patsaineen kuului kokonaissuunnitelmaan jonka päänäyttämönä toimi Nikolainkirkoksi nimetty rakennus. Maksimaalinen sormenheristys keisarille, joka tuskin tajusi koko juttua. Tietysti tämä All seeing eye oli helpoiten yhdistettävissä oleva ja kaikkein absurdein heitto arkkitehdeilta, mutta vain pieni detaali suuressa kokonaisuudessa. Seuraavana mainittakoon toinen pyramidi rakennuksen reliefeistä.  Oleellisin asia tässä pyramidissa on hebrealainen teksti  YHVH = YAHVE tai YEHOVAH. Tällä muurarit halusivat ilmaista alkukirkon jumalaa eikä niinkään kristillisestä saatika Luterilaisesta näkökulmasta. Eipä tätäkään juuri kukaan kyseenalaista tai ihmettele jos kerran kirkko sen selittää vain Jumalan nimenä! Onhan se toki sitä! Jahve oli alunperin ilkeä tulivuorenjumala, jonka nimi vain kähvellettiin myöhemmin juudealaisten monoteistisen Jumalan nimeksi. 

 

Laajennetaan näkökulmaa edelleen kauemmas rakennuksesta. Sen pohjakuva paljastaa rakennuksen muodon olevan tarkalleen maltanristin mallinen. Sattumaa tämä tuskin on. Vielä tuossa kuvahausta kaapatussa ilmakuvassa näkyy varsinaisen kirkkorakennuksen vieressä oleva pavilijoki, jonka seinustaa vasten nojaa pitkälle ulottuvat tikapuut... Hmmm... jostain vapaamuurarillisesta symboliikasta tuttu tuokin. Entäs sitten kirkon edustalla oleva Senaatintori. Sehän on shakkiruudukko, jossa 33 ruutua vaakasuuntaan ja toiselta suunnalta katsottuna tori on kuin Suomen lippu, jonka keskellä seisoo Aleksanteri II:n patsas ja vasemmassa yläkulmassa näkyy vielä jokin ehkä ritarikunnan ristiä muistuttava kuvio. Presidentin lippu! Ritarikunnan symbolia muistuttavaa kuviota tarkemmin tarkasteltaessa paljastuu neljä obeliskia ja keskellä muistokivi vanhasta kirkosta, Ulrika Eleonoran kirkosta. Tässä vähän pohdiskeltavaa seuraavaa Helsingin vierailua varten. Käykää toteamassa mysteeri itse. Kirkon sisältä löytyy vaikka kuinka paljon lisää hauskaa symboliikkaa...

 

-M

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

lisätietoja alla olevista linkeistä

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 by S-Graphics       www.s-graphics.fi

  • Instagram
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now