December 7, 2018

October 27, 2017

July 21, 2017

July 17, 2017

Please reload

Recent Posts

Liitonarkki

July 21, 2017

1/2
Please reload

Featured Posts

Tarina kaupunkiarkkitehdista

September 21, 2017

 

Onneksemme turkulainen nykyrakentaminen ei ole turmellut aivan kaikkia historiallisia helmiä, joita kaupunki sisäänsä kätkee. Koristeellinen ja massiivinen jugendtyyli on säilynyt ajan hampaissa mielenkiintoisena ja kuitenkin modernimpienkin rakennusten kanssa yhteen sopivana. Minun henkilökohtainen lempiarkkitehtini J. Eskil Hindersson on suunnitellut useita merkittäviä kohteita Turkuun. Lähes poikkeuksetta nuo rakennukset ovat edelleen pystyssä ja aktiivisessa käytössä. "Joskus talot vaan tehtiin kestäviksi!" totesi eräs 90-luvulla kaupunkiarkkitehtina toiminut mies. 

 

Hinderssonin tyyli ja rakenteisiin salaperäisesti, mutta tarkoituksellisesti kätketyt viestit tietysti saivat esoteerikon kiinnostumaan. Viestien selkeyttä tai ylipäätään rakennelmista löytymistä voi itse kukin kyseenalaistaa, mutta asiaan perehtymällä ja vapaamuurariustausta tiedostaen ei oikeastaan asia edes yllätä. Pääpaloasema, kaasukello, Kerttulin koulu, Turun synagooga, vähäväkisten talo ja mustainveljesten portaat muutamia mainitakseni. Etsimisen iloa kaikille, enempää en paljasta tässä vaiheessa.

-M-

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

lisätietoja alla olevista linkeistä

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Facebook Icon

© 2017 by S-Graphics       www.s-graphics.fi

  • Instagram
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now