Recent Posts
Featured Posts

Tarina kaupunkiarkkitehdista


Onneksemme turkulainen nykyrakentaminen ei ole turmellut aivan kaikkia historiallisia helmiä, joita kaupunki sisäänsä kätkee. Koristeellinen ja massiivinen jugendtyyli on säilynyt ajan hampaissa mielenkiintoisena ja kuitenkin modernimpienkin rakennusten kanssa yhteen sopivana. Minun henkilökohtainen lempiarkkitehtini J. Eskil Hindersson on suunnitellut useita merkittäviä kohteita Turkuun. Lähes poikkeuksetta nuo rakennukset ovat edelleen pystyssä ja aktiivisessa käytössä. "Joskus talot vaan tehtiin kestäviksi!" totesi eräs 90-luvulla kaupunkiarkkitehtina toiminut mies.

Hinderssonin tyyli ja rakenteisiin salaperäisesti, mutta tarkoituksellisesti kätketyt viestit tietysti saivat esoteerikon kiinnostumaan. Viestien selkeyttä tai ylipäätään rakennelmista löytymistä voi itse kukin kyseenalaistaa, mutta asiaan perehtymällä ja vapaamuurariustausta tiedostaen ei oikeastaan asia edes yllätä. Pääpaloasema, kaasukello, Kerttulin koulu, Turun synagooga, vähäväkisten talo ja mustainveljesten portaat muutamia mainitakseni. Etsimisen iloa kaikille, enempää en paljasta tässä vaiheessa.

-M-


No tags yet.
Search By Tags
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

lisätietoja alla olevista linkeistä

© 2021 Mikko Suomi       www.mikkosuomi.fi

  • Instagram
  • Black Twitter Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now